Sedan flera år tillbaka säljer vi våra miljövänliga hundpåsar till enskilda hundägare i Sverige, Norge och Finland samt till hunddagis och kommuner runt om i Sverige. Vi säljer dels på marknader och hundställningar, dels via postorder.

Hundägare brukar ställa olika krav på sina hundpåsar. Vissa vill ha stora påsar, andra små, åter andra vill ha med handtag, andra utan.

Våra svarta hundpåsar motsvarar storleken på en normal 2-liters plastpåse som du köper i livsmedelsaffären, dvs den är 300 mm x 150 mm. Påsarna, som är lite prassliga i konsistensen, har inga handtag. Påsarna säljs på rullar med 100 påsar i varje rulle. Med ett lätt ryck river du loss påsen när du behöver den. Påsarna är gjorda av miljövänlig plast, s k HDPE-kvalité, som bl a innebär att de förmultnar snabbt och lätt. Polyeten som råvaran heter försvinner efter cirka 400 soltimmars exponering. Liksom vid förbränning är restprodukten kolsyra. Vid deponering förmultnar den med samma restprodukt.Den lokala deponeringmiljön avgör hur fort den förmultnar. Mörkt torrt och svalt tar det åtskillig tid. Liksom för papper.

Försäljningsvillkor för postorderköp:

Om du vill handla på postorder gäller följande: du betalar 460 kronor för 2 000 (två tusen) påsar, inga andra kostnader kommer till.

Hundpåsarna skickas med postpaket. Normalt skickas paketet dagen efter du gjort din beställning. Paketet kan du sedan hämta på närmaste paketutlämning (Postens serviceställe) tre dagar senare. Du behöver inte betala något när du hämtar paketet. I paketet ligger ett inbetalningskort på beloppet 460 kronor. Inga andra kostnader – porto- eller expeditionsavgifter – kommer alltså till. Inbetalningskortet ska betalas inom 10 dagar.

Före leverans förbehåller vi oss rätten att kontrollera att du inte finns registrerad hos Kronofogdemyndigheten. Om så är fallet levererar vi enbart mot postförskott eller förskottsbetalning. Vid utebliven betalning, efter påminnelse, sänder vi ärendet direkt till Kronofogdemyndigheten och kostnaden för detta – 500 kronor – påförs dig som kund. Då riskerar du också att få en betalningsanmärkning, dvs en notering i ett register som talar om att du inte betalt en skuld i tid. Anmärkningen finns kvar i tre år och kan medföra att du inte får lån, lägenhet, telefonabonnemang eller arbete.

Om du inte blir nöjd med påsarna har du 14 dagars ångerrätt räknat från den dag du hämtade ut paketet. Om du vill skicka tillbaka påsarna vill vi att du meddelar oss det på telefon 090-18 65 68. Om vi inte svarar kan du lämna ett meddelande på vår telefonsvarare.

Det enda du drabbas av vid ångerköp är att du får betala returportot till oss. När du beställt påsarna får du en bekräftelse, muntligt eller skriftligt, beroende på om du ringer oss eller skicka din beställning via e-post eller fax. I paketet finns också information om din ångerrätt.

Om du vill köpa färre än 2 000 påsar måste vi tyvärr lägga på Postens avgift, för närvarande 130 kronor. Priset för 100 stycken påsar vid en beställning av färre än 2 000 stycken är 25 kronor inklusive moms. Till detta kommer alltså Postens kostnader.

Vill du veta hur det går till på en hundutställning? Klicka då här får du veta mer.